FAQ items aan het laden...

Wat is yoga?

Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India. Het was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen en ook nu nog is het temmen van de geest de kern van yoga.

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’. Yoga leert ons om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. Belangrijke technieken daarbij zijn ademhalingstechnieken en lichaamshoudingen (asana’s) die kracht en energie geven en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning. Door het beoefenen van yoga wordt stress verlicht. Het helpt je om je eigen balans te vinden binnen de druk van ons moderne bestaan.

Wat is specifiek aan Dru yoga?

Dru Yoga integreert yoga, gezondheid en innerlijke kracht. Uitgangspunt zijn zachte, vloeiende bewegingen die vanuit de rug beginnen. Alle gewrichten worden ‘zacht’ en ontspannen gehouden tijdens de bewegingen zodat subtiele energie vrij kan stromen.
Kenmerkend voor Dru yoga zijn ook Energy Block Release – reeksen met eenvoudig uit te voeren bewegingen, die helpen om spanning en energieblokkades zowel fysiek als emotioneel en mentaal los te laten
Met Dru Yoga werk je ook aan het in balans brengen van de energiecentra in je lichaam (de chakra’s) en open je de toegang naar de krachtige energie van het hart.
Binnen de zachte stroom van bewegingen ontstaan er binnen een Dru Yogales momenten van stilte die we de “Dru momenten van stilte” noemen.

Lessen

Nadine geeft wekelijkse yogalessen bij:

Centrum Silentio in Diessen
Reguliere inlooplessen
maandag- en vrijdagochtend van 9.00-10.15 uur.

Herstel-yoga
maandag van 10.45-12.00 uur.
Deze les is speciaal voor mensen met lichamelijke klachten door bijvoorbeeld leeftijd, burn-out, chronische aandoening of langdurige sportblessure.

Voor meer informatie klik hier

Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle

Reeks yogalessen
donderdagochtend

Datum: donderdag 6, 13, 20, 27 sept.; 4, 11, 18 okt; 15, 22, 29 nov;
6, 13, en 20 dec. 2018

Tijd: 9:45 tot 11:00 uur
Bijdrage: € 130,- p.p. voor de hele serie lessen
Plaats: Cultureel Centrum Jan van Besouw,
Thomas van Diessenstraat 1,
Goirle
Informatie en opgave: Nadine Buenen
e-mail: nadine.buenen@zininrust.nl
mobiel 06-13554970 of klik hier

Centrum De Zicht in Berkel-Enschot

Reguliere les
maandagavond van 20.00-21.30 uur.

Voor meer informatie klik hier