Yoga

 

Lessen

Nadine geeft wekelijkse yogalessen bij Centrum Silentio in Diessen.

 

Reguliere inlooplessen
maandag- en vrijdagochtend van 9.00-10.15 uur. 

 

Herstel-yoga
maandag van 10.45-12.00 uur.
Deze les is speciaal voor mensen met lichamelijke klachten door bijvoorbeeld leeftijd, burn-out, chronische aandoening of langdurige sportblessure.

Voor meer informatie klik hier

 

EXTRA serie yogalessen op 9 achtereenvolgende donderdagochtenden bij Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle.

Deze reeks met laagdrempelige yogalessen begint op donderdag 26 oktober. Voor meer informatie en aanmelding, klik hier.
 
Datum: donderdag 26 okt., 2, 9, 16, 23, 30 nov., 7, 14 en 21 dec. 2017
Tijd: 9:45 tot 11:00 uur
Bijdrage: € 90,- p.p. voor de hele serie lessen
Plaats: Cultureel Centrum Jan van Besouw , Thomas van Diessenstraat 1, Goirle
Informatie en opgave: Nadine Buenen: e-mail nadine.buenen@zininrust.nl, mob. 06-13554970
 

 

Wat is yoga?

Miljoenen mensen op de wereld beoefenen yoga. Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India. Het was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Feitelijk is er in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern van yoga. Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent 'eenheid' of 'samenbrengen'. 

 

Yoga leert ons om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. De houdingen (asana's) geven kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning. Door het beoefenen van yoga wordt stress verlicht. Het helpt je om je eigen balans te vinden binnen de druk van ons moderne bestaan.

 

 

 

Wat is Dru yoga?

‘Dru’, dat is afgeleid van het Sanskriet woord ‘dhruva’, kun je vertalen als het ‘stille punt’. Het is de poolster, het punt waar het hele universum omheen draait. Het is het stille oog van de orkaan, de staat van zijn die we zoeken om vrij van stress en spanning  te kunnen leven. Dru Yoga leidt je naar dit stille punt in jezelf en uiteindelijk zal de stilte die je in jezelf hebt ontdekt ook bij je blijven wanneer je in beweging bent.

 

Dru Yoga integreert yoga, gezondheid en innerlijke kracht. Uitgangspunt zijn zachte, vloeiende bewegingen. De beweging van het lichaam leert ons dat alles voortdurend in verandering is. Vertrouwen, liefde en moed is het enige dat we nodig hebben om mee te gaan met de stroom van het leven. In de overgave aan deze stroom vinden we ons levensdoel en de diepe overtuiging dat onze mogelijkheden onbegrensd zijn.

Nieuwsbrief