Mindfulness

 

Nadine Buenen verzorgt Mindfulness trainingen bij Centrum Silentio te Diessen.

 

Mindfulness staat voor: aandachtig waarnemen zonder te oordelen. Een mindfulness training is een training in aandacht. Het brengt je dichter bij je gevoel, zonder erover te oordelen of je erdoor te laten meeslepen. Je aanvaardt situaties zoals ze zijn en creëert zo ruimte om problemen van een andere kant te bekijken.

 

Mindfulness helpt om stress te verlichten en beter te kunnen ontspannen. Het verbetert de concentratie en helpt je om beter om te gaan met complexe situaties en werkdruk. Je leeft intenser en met meer plezier.

 

Iedereen kan een training doen. Tijdens de training leer je verschillende mindfulness-meditaties.

 

Een aandachtstraining bestaat uit 8 wekelijkse sessies van tweeënhalf uur. Tussen week 6 en 7 is er een stiltedag, meestal in het weekend.
Tijdens de bijeenkomsten wordt geoefend met aandachtsoefeningen om in stilte te zijn. Je ontvangt een werkboek, CD’s en/of MP3 geluidsbestanden. De groep bestaat uit 6 tot 12 personen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De grondlegger van de westerse versie van Mindfulness is de Amerikaan Jon-Kabat-Zinn (1944), nu emeritus hoogleraar geneeskunde.


Gefascineerd door de uitwerking van meditatie en yoga op de geest, ontwikkelde hij in de jaren ’70 een wetenschappelijk onderbouwde training die gebaseerd is op het boeddhistische principe van mindfulness: Mindfulness Based Stress Reduction, kort MBSR. 

Volgens de arts helpt de training niet alleen bij stress, maar ook bij angst en chronische pijn.

 

Wanneer en prijs

Voor meer informatie en eerst volgende data neem contact op met Nadine Buenen, nadine.buenen@zininrust.nl, 06 13 55 49 70

 

 

Nieuwsbrief